Δωρεάν Μεταφορικά για Παραγγελίες άνω των 30€

Το ” μπλε φως ” πόσο πολύ επηρεάζει την επιδερμίδα μας ?

Για πολλά χρόνια, οι επιστήμονες είχαν όλη τους την προσοχή στην ζημιά που προκαλεί στο δέρμα μας η υπεριώδης ακτινοβολία, η οποία αποτελείται από τις ακτίνες UVA και UVB.

Κάπου εδώ όμως έρχεται στο παρασκήνιο για να ταράξει τα νερά και να απασχολήσει όλο και περισσότερο, το γνωστό σε όλους μας «μπλε φως» ή αλλιώς HEVLight (Hight Energy Visible Light / Υψηλής Ενέργειας Ορατό φως) το οποίο είναι εξίσου επιζήμιο με το φως του ήλιου.

 

Από που προέρχεται λοιπόν αυτό το Blue Light?

Εκπέμπεται από δύο βασικές πηγές:

  • τον ήλιο (το μπλε φως είναι ο λόγος που βλέπετε τον ουρανό ως το μπλε χρώμα)
  • και φυσικά μέσα από τις συσκευές που κατακλύζουν την καθημερινότητα μας! Πιο συγκεκριμένα? την οθόνη του κινητού μας, τα tablets, λάμπες led , κάποιες οθόνες τηλεόρασης και laptops.

 

Τι μπορεί να προκαλέσει η μπλε ακτινοβολία στο δέρμα μας?

Το αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι επειδή δεν μπορούμε να νιώσουμε το μπλε φως (για παράδειγμα δεν καιγόμαστε, όπως θα νιώθαμε από την UV ακτινοβολία, δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τη βλάβη που μπορεί να μας προκαλέσει με αποτέλεσμα να μην ακολουθούμε καν την απαραίτητη προστασία.

Το μπλε φως μπορεί να μην προκαλεί ούτε εγκαύματα, ούτε φωτοαλλεργίες και όμως ευθύνεται για:

  • Οξειδωτικό στρες, το μπλε φως δημιουργεί ελεύθερες ρίζες, οι οποίες γίνονται αιτία να παράγουν τα κύτταρα ένζυμα που διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη με συνέπεια η επιδερμίδα να χάνει τη νεανική όψη της.
  • Την πρόωρη γήρανση/φωτογήρανση, για το λόγο ότι επηρεάζεται η παραγωγή του κολλαγόνου οδηγεί σε χαλάρωση του δέρματος και ρυτίδες
  • Tην εμφάνιση σκούρων σημαδιών και κηλίδων, λόγω του ότι ενεργοποιείται η παραγωγή μελανίνης
  • Δημιουργία μικροφλεγμονών, αφού το μπλε φως έχει την ικανότητα να διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα μας, σε σύγκριση με τις ακτίνες UVA και UVB

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε?

Αυτό είναι εύκολο και απλό!

Step 1 : Διάλειμμα από την οθόνη.

Ξέρω ξέρω , το περίμενες αυτό το βήμα γιατί είναι άκρως λογικό. Πάρε λίγο τον χρόνο σου, άσε το κινητό και το laptop στην άκρη και βγες να σε δει το φως της ημέρας. Που και που όλοι μας θέλουμε λίγο την αποτοξίνωση μας, ακόμα και την ώρα της δουλειάς!

Step 2: Αντηλιακό παντού, ακόμα και στο σπίτι!

Δεν είναι κάτι να βάλουμε αντηλιακό, δύο λεπτά υπόθεση μόνο. Τόσο εύκολο! Σήμερα οι περισσότεροι δουλεύουμε τουλάχιστον 8 ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή και δεν θέλω καν να μετρήσω το πόσες ώρες είμαστε μπροστά από το κινητό μας τον ελεύθερο μας χρόνο. Προσοχή, δεν επιλέγουμε ένα απλό αντηλιακό όμως!

Ένα αντηλιακό SPF50 με σύνθεση μελετημένη να δρα κατά της φωτογήρανσης και την εμφάνιση κηλίδων είναι το ιδανικό!

Step 3: Αντιοξειδωτική διατροφή

Καλή η εξωτερική προστασία αλλά και η εσωτερική παίζει μεγάλο ρόλο. Προσθέτουμε στο μενού μας τροφές με πλούσια αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως ελαιόλαδο, ρόδι, πράσινα λαχανικά, πράσινο τσάι, κ.τ.λ

Step 4 : Full Vitamin C

Αν τυχόν δεν έχεις ήδη εντάξει στην ρουτίνα της ομορφιάς σου τη Βιταμίνη C τώρα έχεις ένα λόγο παραπάνω. Όχι απλά νικάει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλεί το μπλε φως αλλά ενισχύει και το αντηλιακό μας!

Αν δεν είσαι fan των πολλών καλλυντικών στο πρόσωπο σου, μπορείς να χρησιμοποιείς τη Βιταμίνη C σε μια μάσκα προσώπου που χρειάζεται να την κάνεις μόνο μια φορά την εβδομάδα ή μπορείς απλά να προσθέσεις ένα Serum με Vitamin C , που έτσι και αλλιώς είναι από τα απαραίτητα βήματα που πρέπει χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου!

Aaand… Step 5 : Χαμηλή φωτεινότητα

Τα περισσότερα τηλέφωνα διαθέτουν μία ρύθμιση που απενεργοποιεί το μπλε φως, το λεγόμενο ‘’nightmode’’. Με αυτόν τον τρόπο προστατεύουμε και το δέρμα μας αλλά και την όραση μας. Αφου υπάρχει ήδη στο κινητό μας γιατί να μην το χρησιμοποιήσουμε?